09.03.2017
19.03.2017

Drie maanden lang trekken twaalf jonge patiënten erop uit, gewapend met een camera en een gezonde dosis creativiteit. Samen met fotograaf Nicolas Sonnet ontdekken ze de wereld van de fotografie, om vervolgens zelf aan de slag te gaan als fotograaf. Het initiatief Spelen met licht brengt kinderen met een chronische ziekte in contact met fotografie en creëert samen met hen een platform waarop zij hun verhaal met de buitenwereld kunnen delen.

In deze presentatie ontdek je dankzij Amelie, Cleo, Ditte, Fiebe, Kato, Lara, Lore, Merel, Rik, Thobias, Thibe en Sjors de wondere leefwereld van een kind. Verdwaal even mee in de talloze details die ons anders dagelijks ontglippen. Laat je gidsen door de eindeloze creativiteit van deze 8 tot 13-jarige fotografen in spe. Een kleine tentoonstelling door kinderen, voor kinderen (en natuurlijk ook nieuwsgierige volwassenen).

Het is leuk als kinderen met een chronische ziekte kansen krijgen, dingen beleven die ze anders niet zouden meemaken en zo toch ook positieve dingen aan hun ziekte ervaren, hoe klein of eenvoudig ze ook zijn.
— Mama van Fiebe (13 jaar)
Sommige patiëntjes komen na de workshops met een positievere ingesteldheid naar het ziekenhuis terug.
— Arts, Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA)

Zondag 12.03.2017 — 16u


Panelgesprek De creatieve ontplooiing, over hoe projecten als deze kunnen bijdragen tot een meer kwalitatieve ondersteuning van mensen in bijzondere situaties. Met Stijn Verhulst (diensthoofd pediatrie UZA), Wendy Van Mellaert (Sociaal assistent), Nicolas Sonnet (fotograaf en workshopbegeleider) en Joachim Naudts (curator FOMU).

Met de steun van

  • — Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum van het UZA
  • — Nikon
  • — Milo-Profi

Onder begeleiding van

  • Beroepsfotograaf Nicolas Sonnet